njofto
Advanced Poll
Kush jane fituesit e zgjedhjeve 2013
Partia Demokratike
PD + LSI + PDIU
Partia Socialiste
PS + AK + FRD
PS + LSI + AK + FRD
PS + AK + FRD + PDIU


View results
Version 2.08
 Kursi Ditor
USD / LEK 109.57
EUR / LEK 139.50
GBP / LEK 173.76
CHF / LEK 115.88
Ndryshimi i fundit: 16.11.2012
Pėr mė shumė

Interesat e Instrumenteve tė Bankės
Marre nga Banka e Shqipėrisė
Roli i medias si pushtet i katert
Shtuar me date:0000-00-00 00:00:00

TIRANË – 8 JANAR 2009 - Roli i zhvillimeve teknologjike të kohës, pozicioni i medias dhe ndikimi i tyre  në jetët njerëzore, u diskutuan sot në konferencën me temë “Bota virtuale dhe perceptimi Global Mediatik i saj”, zhvilluar në Akademinë e filmit "Marubi", në Tiranë.
Konferenca, që kishte në thelb rolin e medias shqiptare dhe asaj botërore në transmetimin e botës virtuale, u organizua si një bashkpunim midis  Akademisë së Filmit dhe Multimedias “Marubi”, Institutit shqiptar i Medias, Universiteti Europian i Tiranës dhe Universitetit "William Paterson" në New Jersey, (SHBA).
Kujtim Çashku vuri theksin mbi rolin e pushtetit mediatik si pushtet i katërt, si një "pushtet që i servir audiencës informacione të gatshme të cilat e bëjnë atë të varur prej saj, duke ndrydhur këtu imagjinatën”.
Më pas, drejtori i Institutit të Medias, Remzi Lani solli shembuj konkret të ngjarjeve reale dhe transmetimeve të tyre në media, duke theksuar se “Problemet janë lokale, ndersa mediat, globale”.
Ndërsa Bruce Williams, përfaqësues i Universitetit "William Paterson" në New Jersey, (SHBA), diskutoi rreth mënyrës së komunikimit dixhital. “Sot brezat e rinj kanë lindur me këtë komunikim dhe janë në gjëndjë të thyejnë rregullat e vendosura më parë", theksoi ai.
Duke u ndalur edhe në rolin e kinemasë, Williams u shpreh se në ditët e sotme, ajo  nuk zotëron më monopolin e filmit. "Falë zhvillimeve të ndryshme të teknologjisë, ne mund të ndjekim një film kur, ku dhe si të duam", tha ai. Në konferencë duskutuan edhe mjaft analistë, specialistë të medias,

Share on Facebook

Printo  
© Copyright: Alblink 2008